Întrebări frecvente

Află aici răspunsurile la întrebările cele mai frecvente despre rețeaua publică Wi-Fi Hot-Spot.ro
Ce este Hot-Spot.ro?

Hot-Spot.ro este o rețea publică Wi-Fi care oferă acces gratuit la Internet de mare viteză și posibilitatea de navigare folosind o conexiune necriptată sau criptată cu ajutorul unui certificat digital. Hot-Spot.ro® este un produs Atlas Data S.R.L.

Ce dispozitive pot folosi pentru rețeaua Wi-Fi Hot-Spot.ro?

Poți să te conectezi la .HOT-SPOT.RO de pe orice dispozitiv prevăzut cu un adaptor wireless (smartphone, tabletă, laptop) care funcționează în bandă de 2.4Ghz și/sau 5Ghz.

La ce rețea Wi-Fi mă conectez dacă ambele rețele wireless .HOT-SPOT.RO și .HOT-SPOT.RO SECURE sunt disponibile?

Îți recomandăm să folosesți întotdeauna conexiunea .HOT-SPOT.RO SECURE.
Spre deosebire de conexiunea necriptată, configurarea .HOT-SPOT.RO SECURE. necesită efectuarea unor pași suplimentari prezentați în detaliu în instrucțiunile de conectare.

Cum mă conectez la .HOT-SPOT.RO?

Conexiunea .HOT-SPOT.RO este publică și necriptată. Pentru conectare trebuie:

  • să fii într-o zonă de acoperire a rețelei Wi-Fi Hot-Spot.ro
  • să pornești funcția Wi-Fi pentru dispozitivul prin care vrei să te conectezi și să alegi .HOT-SPOT.RO din lista rețelelor disponibile
  • să selectezi opțiunea ”Conexiunea .HOT-SPOT.RO” pentru a continua navigarea pe Internet timp de 24 de ore.
De ce să folosesc conexiunea necriptată .HOT-SPOT.RO?

Deși poți accesa Internetul rapid prin intermediul acestei conexiuni, îți recomandăm să o folosești doar pentru configurarea accesului la .HOT-SPOT.RO SECURE.

Dacă totuși folosești această conexiune pentru a naviga pe Internet trebuie să ai în vedere faptul că această conexiune nu este criptată și eventualele informații sensibile pe care le accesezi (de ex. parole, mesaje, date de autentificare la diferite conturi) pot fi interceptate de către persoane rău intentionate.

Cum mă conectez la .HOT-SPOT.RO SECURE?

Pentru a putea folosi conexiunea .HOT-SPOT.RO SECURE trebuie sa îți configurezi profilul de utilizator prin intermediul conexiunii .HOT-SPOT.RO astfel:

Ce avantaje am dacă folosesc .HOT-SPOT.RO SECURE?

Transferul de date este criptat și informațiile tale sunt în siguranță.
Nu este nevoie să te reautentifici. Sesiunea ta pentru acces gratuit la Internet este valabilă până la expirarea certificatului digital (de regulă 2 ani).

De ce trebuie să mă reautentific dacă m-am autentificat o dată la conexiunea .HOT-SPOT.RO?

În cazul în care folosești conexiunea .HOT-SPOT.RO pentru a accesa Internetul ți se generează automat o sesiune cu o valabilitate de 24 de ore. Din motive de securitate, când această sesiune expiră, utilizatorul trebuie să se reautentifice. Pentru a evita acest inconvenient este recomandat să folosești conexiunea .HOT-SPOT.RO SECURE.

Ce oprește un atacator cibernetic să îmi fure certificatul digital dacă eu îl obțin pentru o conexiune necriptată (.HOT-SPOT.RO)?

Securitatea transferului certificatului digital către dispozitivul tău este asigurată de faptul că acest transfer se face printr-o conexiune de tip HTTPS. Un alt tip de certificat este folosit pentru criptarea informațiilor transmise între site-ul nostru – de unde descărcaci certificatul – și dispozitivul tău. Acest tip de criptare reprezintă “un lacăt” suplimentar care protejează datele indiferent de tipul conexiunii prin care sunt transferate.

De ce se afișează alerta “Network may be monitored” după instalarea certificatului digital? Să fiu îngrijorat/ă? Cine îmi monitorizează datele?

NU trebuie să FII ÎNGRIJORAT/Ă. Acest mesaj este specific dispozitivelor care folosesc sistemul de operare Android și este declanșat de faptul că pe dispozitivul tău a apărut o autoritate nouă de certificare. Simultan cu certificatul tău se instalează și această autoritate de certificare – deținută de Atlas Data S.R.L. și a sistemului Hot-Spot.ro – necesară validării certificatului tau digital.
Atlas Data S.R.L. folosește acest certificat doar pentru criptarea și protejarea datelor tale transmise prin intermediul serviciului Hot-Spot.ro. așa cum este specificat în Termenii și condițiile de utilizare.

Când și de ce să șterg certificatul digital?

Certificatul digital este cheia prin care se criptează traficul tău. În cazul în care acesta este compromis (de ex. dacă cineva a aflat parola ta pentru contul de Facebook pe care l-ai folosit să te conectezi la portalul Hot-Spot.ro, în cazul în care ți-ai pierdut telefonul sau ți-a fost furat) recomandarea noastră este să ștergi certificatul digital și să îl generezi din nou. Din momentul în care un certificat digital este șters, niciun dispozitiv care are instalat vechiul certificat nu mai poate folosi conexiunea .HOT-SPOT.RO SECURE până la instalarea noului certificat.

De ce apar reclame?

Pentru ca tu să poți beneficia gratuit de serviciul Hot-Spot.ro este necesar să difuzăm reclame. Dacă acest lucru este un inconvenient pentru tine și vrei să navighezi pe Internet folosind o rețea securizată poți opta pentru dezactivarea reclamelor pe o perioadă limitată de timp contra cost.

De ce nu pot accesa alte site-uri, deși pot face căutări pe Google Search?

Sesiunea ta la conexiunea .HOT-SPOT.RO a expirat sau nu te-ai conectat încă la portalul de autentificare.
Prin conexiunea .HOT-SPOT.RO accesul la site-urile cu ajutorul cărora se face autentificarea nu este limitat. Aceste site-uri includ dar nu sunt limitate la: google.com, facebook.com, yahoo.com, twitter.com, linkedin.com.
Pentru autentificare trebuie să accesezi pagina http://connect.hot-spot.ro.

De ce atunci când navighez pe Internet apare alerta “Privacy error: Your connection is not private”?

Sesiunea ta la conexiunea .HOT-SPOT.RO a expirat sau nu te-ai conectat inca in portalul de autentificare.
Pagina pe care dorești să o vizitezi returnează această eroare deoarece este de tip HTTPS iar redirecționarea către portalul de autentificare nu poate fi efectuată.
Pentru autentificare trebuie să accesezi pagina http://connect.hot-spot.ro.

Vrei să afli mai multe despre Hot-Spot.ro?

Contactează-ne